Gelderse muzikanten beleefden productief 2023

Gelderse muzikanten beleefden productief 2023

by Wim van Til

Last updated

REGIO - Iedere week verzamelt het platform Poppunt Gelderland de nieuwste muziek van Gelderse muzikanten in haar Spotify-playlist Nieuw Uit Gelderland, de grootste provinciale afspeellijst van Nederland. Nu het jaar op haar einde loopt maakt de organisatie de balans op met een jaaroverzicht. Daaruit blijkt dat Gelderse artiesten een productief jaar beleefden: zij brachten dit jaar maar liefst 1493 nieuwe nummers uit, samen goed voor ruim 86 uur muziek.

Opvallende inzichten

Het traditionele jaaroverzicht van Poppunt Gelderland levert opvallende inzichten op in het Gelderse muzieklandschap. Zo kwam er dit jaar muziek uit 91 verschillende plaatsen in Gelderland. Met 42 miljoen streams was het nummer ‘Hold Me’ van producer Lavern uit Epe veruit de meest gestreamde track uit de lijst. Het meest productief was producer FC433ARMY uit Arnhem met 19 uitgebrachte nummers, maar de meeste acts uit de lijst kwamen uit Nijmegen. Het totale jaaroverzicht is te vinden op de website van Poppunt Gelderland: www.poppuntgelderland.nl.

Over Nieuw Uit Gelderland

De Spotify-playlist Nieuw Uit Gelderland wordt iedere maandag aangevuld met nieuwe nummers van Gelderse artiesten. De lijst wordt gevolgd door ruim 933 volgers en gedeeld via de sociale media en nieuwsbrief van Poppunt Gelderland. Achter de schermen wordt de lijst actief onder de aandacht gebracht van media en Gelderse programmeurs van podia en festivals die de playlist gebruiken om nieuw talent te ontdekken. In samenwerking met mediaplatform 3voor12 Gelderland en Gelderse omroepen worden de tracks ook via hun kanalen online en via radio uitgelicht. Artiesten kunnen hun eigen muziek aanmelden via de website van Poppunt Gelderland.

Over Poppunt Gelderland

Poppunt Gelderland heeft als doel om Gelderse artiesten écht verder te helpen. Dit doen zij onder andere door de Spotify-playlist, maar ook door acts te voorzien van bijvoorbeeld advies, speelplekken, netwerk en financiële ondersteuning. Het platform is een initiatief van de poppodia Doornroosje, GIGANT en Luxor Live en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland. Kijk op www.poppuntgelderland.nl voor meer informatie.

0 Comments

You may also like